PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
WEB SHOP PKS

Auti Clanova Foruma

Sponzori kluba

Similar topics
  • » centralna brava
  • » Pokvarena brava !
  • » Kontakt brava
  • » (405)peugeot
  • » ugradnja centralne brave i alarma
  • » Promena uloska brave na vratima?
  • » Fiat Bravo
  • » Vremenski relej
  • » Koliko alarm stvarno stiti?
  • » problem kontakt brave

• Delite | 

OBRIJANA BRAVA - Shaved Lock

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
    AutorPoruka
    Zmaj u donjem veshu

Broj poruka: 3
    Godina: 23
    Vozilo: Zastava 101
    Datum upisa: 27.11.2011

PočaljiNaslov: OBRIJANA BRAVA - Shaved Lock   2nd Decembar 2011, 18:33

Ok ljudi, pošto je vreme da počnem polako da sređujem auto tj. da plan sprovodim u delo, moram prvo da se raspitam za neke stvari, pre nego što zapravo krenem da ih radim.
    Elem, želim da uradim na svom autu (Kecu) obrijanu bravu. U principu znam kako sve funkcioniše ali nisam u potpunosti siguran.
    Znam da se u okviru kompleta za takvu bravu nalazi popper tj. otvarač (solenoid) koji povlači sajlu koja otvara bravu. E sad, pošto taj komplet kod nas ne može da se nabavi, zanima me kako ste uradili vi koji imate takvu bravu. Ako imate DIY to bi bilo fenomenalno ali može i bilo koja druga informacija.
    Ja sam bio kod auto bravara, čisto da se raspitam i on mi je rekao da bi mi uradio bukvalno sa malim motorom koji samo otvara vrata, ali bez zaključavanja, jer po njemu kad su takva vrata zatvorena ona su faktički zaključana, ali hoću da mi se zaključavaju jer inače ovako mogu da mi se otvore u toku vožnje.
    Zanima me da li može da se odradi zajedno sa centralnom bravom, pa da na jednom ključu tj. daljincu imam i za otključavanje/zaključavanje vrata i za otvaranje svaka od vrata ponaosob.
    Ako ste nabavljali odnekud taj komplet, možete da mi kažete gde ste ga nabavili i koliko vas je otprilike koštao...

Unapred hvala, pozdrav svima, Igor Smile
    Nazad na vrh Ići dole
    Sloba

Broj poruka: 6094
    Vozilo: Peugeot 206 2.0 HDi xs
    Datum upisa: 17.10.2009

PočaljiNaslov: Re: OBRIJANA BRAVA - Shaved Lock   2nd Decembar 2011, 20:02

Na ovo pitanje ce najbolje da ti odgovori dandzaman; strpi se koji dan dok se pojavi na forumu Wink

Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...
    Nazad na vrh Ići dole
    dandzaman
    A REAL'ROCK'N'ROLLA

Broj poruka: 5665
    Godina: 33
    Vozilo: Peugeot 605
    Datum upisa: 14.01.2009

PočaljiNaslov: Re: OBRIJANA BRAVA - Shaved Lock   4th Decembar 2011, 19:34

u sustini je jako prosto samo treba malo logike Smile

ne treba ti solenoid niti poper pogotovo ne za keca...

probaj da nadjes mehanizam koji sluzi za guranje kuhinjskih elemenata (vrata) ili neki slican mehanizam koji ne bi trebalo da te izadje vise od max 10eur po komadu...

nesto poput ovog:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/31uBP%2BnI0zL._SL500_SL160_.jpg

dakle to ce ti glumiti solenoid.

e sad ,sto se tice otvaranja i zakljucavanja vrata , to ce ti raditi motor centralne brave kome ces samo okrenuti polozaj kako bi umesto povlacenja sipke zakljucavanja povlacio sipkicu koja otvara vrata. Ne treba da se plasis da ce vrata otvore u toku voznje osim ako ne povuces rucicu za otvaranje vrata sto je inace jako tesko inace uraditi osim ako se ne uradi namerno . Ja moj auto posle te intervencije vozim vec 3 godine i nikad mi se to nije desilo.

prakticno, ako nadjes alarm sa modulom centralne , koji na svom tasteru za aktiviranje na sebi ima minimum 3-4 tastera (jedan za aktivaciju/deaktivaciju alarma a druge za centralnu) onda te druge dugmice mozes programirati upravo za otvaranje jednih ili vise vrata . (ja na svom imam 4 tastera od kojih su mi 2 za alarm a drugi i treci za prednja vrata.
    (DIY za ovo ti varira od alarma do alarma tako da ako znas da rastumacis semu alarma ne bi trebalo da imas vrecih problema ali ako to ipak ne znas , savetujem ti da pronadjes nekog ko to zna da ti uradi)

nadam se da sam barem malo pmogao Smile

Broj poruka: 3
    Vozilo: Zastava 101
    Datum upisa: 27.11.2011

PočaljiNaslov: Re: OBRIJANA BRAVA - Shaved Lock   5th Decembar 2011, 23:29

Jesi bogami Smile
    Samo mi jedna stvar nije jasna, šta će mi tj. čemu mi služi ovaj mehanizam za pomeranje kuhinjskih elemenata. Ako već koristim motor od centralne brave, koji na sebi ima kukicu na koju može da se prikači sajla.
    Mislim, kontam kada si ga pomenuo, da zapravo ima nekakvu svrhu, ali mi jedino nije jasno kako on menja solenoid, ako već koristim motor od centralne brave...? Smile
    Nazad na vrh Ići dole
    dandzaman
    A REAL'ROCK'N'ROLLA

Broj poruka: 5665
    Godina: 33
    Vozilo: Peugeot 605
    Datum upisa: 14.01.2009

PočaljiNaslov: Re: OBRIJANA BRAVA - Shaved Lock   6th Decembar 2011, 09:26

pa on ti sluzi kao popper tj odbijac vrata .
    kod mene recimo on ne postoji i kad motoric povuce sajlu, kederi vrata odbiju i to mi se ispostavilo da nije bas sjajan sistem i da odbijaju vrata izuzetno malo a ponekad imaju i problem da uopste se otvore.

jednostavno i jeftino resenje je da nadjes jedan od tih mehanizama i to ne nesto posebno jak ali da moze da odbije lepo....eksperimentisi Smile

OBRIJANA BRAVA - Shaved Lock

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
    Strana 1 od 1

Similar topics

-
    » OBRIJANA BRAVA - Shaved Lock
    » kontakt brava
    » Kontakt brava ne reaguje
    » centralna brava Golf 2
    » Zatvaranje bravica

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
     :: Styling-