Ok ljudi, pošto je vreme da počnem polako da sređujem auto tj. da plan sprovodim u delo, moram prvo da se raspitam za neke stvari, pre nego što zapravo krenem da ih radim.
Elem, želim da uradim na svom autu (Kecu) obrijanu bravu. U principu znam kako sve funkcioniše ali nisam u potpunosti siguran.
Znam da se u okviru kompleta za takvu bravu nalazi popper tj. otvarač (solenoid) koji povlači sajlu koja otvara bravu. E sad, pošto taj komplet kod nas ne može da se nabavi, zanima me kako ste uradili vi koji imate takvu bravu. Ako imate DIY to bi bilo fenomenalno ali može i bilo koja druga informacija.
Ja sam bio kod auto bravara, čisto da se raspitam i on mi je rekao da bi mi uradio bukvalno sa malim motorom koji samo otvara vrata, ali bez zaključavanja, jer po njemu kad su takva vrata zatvorena ona su faktički zaključana, ali hoću da mi se zaključavaju jer inače ovako mogu da mi se otvore u toku vožnje.
Zanima me da li može da se odradi zajedno sa centralnom bravom, pa da na jednom ključu tj. daljincu imam i za otključavanje/zaključavanje vrata i za otvaranje svaka od vrata ponaosob.
Ako ste nabavljali odnekud taj komplet, možete da mi kažete gde ste ga nabavili i koliko vas je otprilike koštao...
Unapred hvala, pozdrav svima, Igor