S obzirom da sam u jednom od svojih krajeva, i to onom - rodnom, zabeležio sam neke od nesvakidašnjih radova svog tate. Nažalost, mnogo toga ne uspevam pronaći. Nešto je oštećeno, nešto je ukradeno, mnogo toga je stradalo tokom rata...
Brodići u flašama su bili start. Kao što sam napisao, bilo ih je oko 1200. Jedan od njih prikazan je u nekom od ranijih postova kao kopija fotografije.

Nakon flaša, brodići su počeli da naseljavaju flašice, sve manje i manje, a na kraju čak i sijalice veličine pozicionih, ali su ti brodići nažalost ukradeni sa jedne od izložbi rukotvorina.
Nažalost, na fotografiji se ne vide detalji. U pitanju je nokat malog prsta.

Usledila je faza ljuski. Jedno vreme smo jeli samo kajganu.

Bilo je oblikovanih, rezbarenih, pa čak i potkovanih ljuski jaja, ljuski sa prišivenim dugmićima... Nisam popamtio sve. Ovo je jedan deo.

Nakon toga počelo je rezbarenje drveta. U početku su se proizvodile "kukavice" satovi, sa tegovima, a od "reslova" i "obični". Nažalost, aparat mi pravi problem, neke fotografije su mutne.

Drvo je nekoliko godina bilo izazov...

... krenulo se sa proizvodnjom violina, ali je rat i tu umešao prste.

Onda su na red došli još sitniji detalji. Ovaj pecaroš je veličine nokta na palcu i da imam aparat koji može da zumira videlo bi se kako čisti ribu, kao i niz izuzetno sitnih detalja.

Čamac "čiklja" nalik uobičajenim, dunavskim. Stavio sam kovanicu pored katanca radi ilustracije njegove veličine, kao i veličine ključića i karika lanca.

S obzirom da je u kući počelo da se preteruje sa hranom, tata je odlučio tome da stane na put. Nož je dobio gumenu oštricu, viljuška... Ma , vidite i sami.

Kad je počelo previše da se pije, vadičep je završio ovako :

.
Bilo je toga... Pokušaću još ponešto da pronađem. Kod nas je uvek zanimljivo.
Danas smo komentarisali tata, brat i ja neki SUV i ja kažem tati :"Zamisli da to imaš. To ne mo'š pokidat'.", na šta je tata izvadio jednu od fotografija načinjenih nakon saobraćajne nesreće sa Astrom (proučava na njima načine spajanja lima)

i reče :"Pa, čuj... Kako sam krenuo...".

Ovde se i od ružnih tema prave zabavne.