PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
WEB SHOP PKS

Auti Clanova Foruma

Sponzori kluba

Similar topics
  • » (406) Peugeot 406 2.0 hdi
  • » (406) Peugeot 406 karavan
  • » (307) Peugeot 307 2.0hdi 107ks+chip
  • » (206) Peugeot 206 2.0hdi
  • » (307) peugeot 307 2.0 HDI
  • » (206) Peugeot 206 2.0 hdi
  • » (307) Peugeot 307
  • » (406) PEUGEOT 406 2.0 HDI
  • » (206) peugeot 206 a.k.a ``jedinac``
  • » (306) Peugeot 306 2.0 HDi sedan 1999

• Delite | 

(406) peugeot 406 2.0hdi 80kw 2002godiste karavan!

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
    AutorPoruka
    sasha

Broj poruka: 3
    Godina: 35
    Vozilo: peugeot 406 2.0hdi
    Datum upisa: 28.02.2011

PočaljiNaslov: (406) peugeot 406 2.0hdi 80kw 2002godiste karavan!   3rd Mart 2011, 19:42

cao... sasa je,nov sam ovde,svega 3,4dana ima kako sam provalio ovaj klub i svidja mi se sto sam ovo pronasao,sasvim slucajno.eto vec 3godine kako vozim karavana 406 2.0hdi 80kw 2002god i skroz sam zadovoljan autom.uzeo sam ga sa 90000km a sad ima 160000km...redovno menjam ulje i sve sto uz to ide,tj na svakih 10000km ulje i filter za ulje a na svakih 20000km ostale filtere...(ulje koje mi on stavlja je turbomotul i interesuje me vredi li necemu?)odrzavam ga kod jednog majstora i sve mi delove on nabavlja i menja.auto me nikad nije ostavio,niti doveo u neprijatnu situaciju,znaci pali iz prve sto se kaze i stvarno je zmaj...totalno sam zadovoljan njim i nemam nameru da ga menjam jos dobar period vremena,tj dok god budem mogao da ga odrzavam ja cu ga terati!
    e sad,evo sta sam imao od problema sto se njega tice...
    mozda 6meseci nakon sto sam ga uzeo pojavilo se na displeju(ima onboard komp)
    antipolution fault(uzeo sam ga u maju 2008god)i dan danas mi to pise kad palim auto kad se vrata zatvaraju i otvaraju...osim toga sto se to pojavljuje na displeju nikad nisam imao dr problema,sto se toga tice!e sad,majstor kod koga ga odrzavam mi kaze da je to maltene nista,da iza zadnjeg branika ima rezervoar sa tecnoscu koji se ispraznio i da se ta tecnost mesa sa izduvnim gasovima kako bi se smanjila stetna emisija istih...da bih to resio treba da se sipa ta tecnost i kaze da je to negde oko 80tak evrica i da treba u sustini da me bole ona stvar sto ce tamo neko iza mene da dobije rak sto je emisija gasova stetnija nego kad je taj rezervoar pun te tecnosti(doslovno citiram majstora) Embarassed
    zanima me ima li tu istine i treba li ozbiljno da shvatim taj nazovi problem?osim toga je nonstop upaljena ona lampica oblika motora.nisam primetio nikakav uticaj zadnje 2ipo godine kako se to pojavilo...motor radi normalno,ali bas nista se ne primecuje ili ima uticaj na njegov rad!
    dalje...zadnjih 30tak000km motor se cuje malo drugacije,ajd da kazem kao traktor,zvuk nesto kao taka taka taka,majstor mi kaze da je u pitanju remenica radilice i da nije nista ozbiljno,al vise ne mogu da ga slusam da radi kao traktor i sutra menjamo taj deo,nasao ga je i ispasce me nekih 8000din..takodje bez uticaja na rad motora sem zvuka i nikakvih problema sa njim sem tog traktorskog zvuka.interesuje me da li je to to i je li to ozbiljno ili nije i da li je u pitanju ta remenica radilice...
    mislim nemojte da me pogresno shvatite,ovom majstoru verujem 100posto i ne sumnjam u njegov sud,samo me interesuje i dr misljenje i da li je neko imao slican problem i kako ga je resio?
    napominjem da sam generalno duduk za motore ali imam sluha da vidim i cujem da li je nesto ok ili nije
    nisam picajzla ali opet volim da bude sve na svom mestu narocito kad je motor u pitanju i one glavne bitne stvari,ne volim da se zapusta auto pa onda kad se nakupi da boli glava od racuna!
    i 3ce i poslednje i najmanje bitno generalno je u vezi sa radiom,nece da hvata stanice,ali uopste,ponekad nesto uhvati na manuelno biranje i sam ali generalno ne mogu da racunam na njega...originalni je mislim da je rd3,clarionov cd model u njemu sa funkcijama na volanu...da li se to popravlja i vredi li popraviti u nekom servisu?cd radi regularno!
    by the way ja sam iz kraljeva!veliki pozdrav za sve i hvala unapred ako neko uopste odgovori...postavicu i slike kad budem stigao i kad budem provalio kako!
    Nazad na vrh Ići dole
    Riquelme
    Pitomi Zajebant

Broj poruka: 2210
    Godina: 29
    Vozilo: Ford Focus MK2,Pug 206 1.1
    Datum upisa: 17.01.2009

PočaljiNaslov: Re: (406) peugeot 406 2.0hdi 80kw 2002godiste karavan!   3rd Mart 2011, 20:12

Procitaj malo ovu temu pa da vidis kakve sve probleme moze da izazove nedostatak aditiva

http://www.peugeotcafe.com/t1571p30-406-406-20-hdi-110ks
    Nazad na vrh Ići dole
    Petrucci
    Ozbiljan Zajebant

Broj poruka: 7814
    Godina: 46
    Vozilo: Peugeot 406 2.0 16v
    Datum upisa: 27.01.2009

PočaljiNaslov: Re: (406) peugeot 406 2.0hdi 80kw 2002godiste karavan!   3rd Mart 2011, 21:06

Što se tiče aditiva (to kod zadnjeg levog točka) verujem da nije on u pitanju jer da si toliko dugo vozio bez njega računar bi te sigurno zakucao u 'safe mod' (dozvoljava do 2.000 obrtaja). Bilo bi vrlo neodgovorno nagađati šta stoji iza poruke 'Antipollution fault' i upaljene signalne lampice 'Chek engine' pa ti s toga preporučujem da auto odvezeš negde na dijagnostiku- Tamo će ti na osnovu koda greške (možeš da ga upamtiš i zapišeš pa da posle pogledamo u Auto dati) reći precizno o čemu se radi, da li je u pitanju FAP filter, potreba da se odradi regeneracija ili neki problem sa sagorevanjem. U svakom slučaju, problemi sa FAP filterom uopšte nisu ni naivni ni jeftini, te nikako ne preporučujemo njihovo ignorisanje tipa upustva koje si dobio od svog mehaničara. Da sada ne razvlačimo na tu temu (o tome je ove naširoko pisano, poznate su nam sve varijante rešenja i sve cene tih varijanti) ali ako ti nedostaje Eloiz aditiv (cena mu je od 70-100 €, u zavisnosti od toga da li je onaj koji traje
    70 ili 100k) naš član Vanja je imao gomilu problema sa FAP-om i mislim da mu je ostalo nešto neupotrebljenog aditiva. Verujem da će biti nešto jeftiniji nego u nabavci.

Mi većinom sipamo Total i Esso, a ima i Motul-a i Mobil one. Najbitnije je da je ulje originalno i da se menja na vreme.

Defekt na remenici radilice često može da se uoči tako što staneš iznad kaiševa, dok motor radi, i gledaš da li imaju pravilnu putanju (ne vrludaju, ne bacakaju se). Ukoliko kaiš ide ravno onda je remenica, u principu, u redu. Mada, zvuk njenog škljocanja je vrlo siguran znak da joj sledi zamena.

Radio, jesi li proverio da li ti se otkačila antena?
    Nazad na vrh Ići dole
    xenoks
    Ozbiljan Zajebant

Broj poruka: 9193
    Godina: 39
    Vozilo: 406 1.9 td SW
    Datum upisa: 18.01.2009

PočaljiNaslov: Re: (406) peugeot 406 2.0hdi 80kw 2002godiste karavan!   3rd Mart 2011, 21:52

I za radio jos, pogledaj da ti nije ukljuceno LOC jer to znaci da samo hvata stanice sa najacim signalom, tj lokalne, sto kod nas nema neku svrhu.

Nazad na vrh Ići dole
    http://www.eksi.co.rs
    sasha

Broj poruka: 3
    Godina: 35
    Vozilo: peugeot 406 2.0hdi
    Datum upisa: 28.02.2011

PočaljiNaslov: Re: (406) peugeot 406 2.0hdi 80kw 2002godiste karavan!   4th Mart 2011, 12:00

kod koga da radim dijagnostiku u kv?
    mislim da kais radi ravnomerno,ne bacaka al provericu opet...
    u sv sl hvala na pomoci,moram da se raspitam za dijagnostiku pa cu i zapamtiti tj upisati taj kod greske i to izneti ovde
    veliki pozz pa se tipkamo!

eh da,do sad mi nista nikad nije ispisivao na displeju sem tog antipolution fault!al opet greota da ga gledam non stop,nervira cim nesto nije 100posto kako treba!
    Nazad na vrh Ići dole
    Toni

Broj poruka: 126
    Godina: 40
    Vozilo: 406 2.0 HDI
    Datum upisa: 03.04.2010

PočaljiNaslov: Re: (406) peugeot 406 2.0hdi 80kw 2002godiste karavan!   6th Mart 2011, 20:15

problem sa traktorskim zvukom sam skoro imao, otisao u servis i zamenio remenicu radilice i resen problem. Cena je bila malko jeftinija nego kod tvog majstora.
    Nazad na vrh Ići dole

(406) peugeot 406 2.0hdi 80kw 2002godiste karavan!

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
    Strana 1 od 1

Similar topics

-
    » (406) peugeot 406 2.0hdi 80kw 2002godiste karavan!
    » (307) 307 1.6 benz 80kw
    » (307) Peugeot 307 2.0hdi 66kw
    » (206) Peugeot 206,2.0 hdi xs
    » (307) Peugeot 307 2.0 HDI

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
     :: AUTOMOBILI ČLANOVA :: AUTOMOBILI CLANOVA FORUMA :: Serija 4-