Upoznajte mog Crvenog Barona, odn. Peugeot 306.
1.4, 55 Kw, 75konja, 2000 godiste, boja Diablo crvena, 5 vrata, sa Saint Tropez paketom opreme.
Nazalost vise ne znam sta je tocno islo u paket opreme a sta je doslo serijski ali auto od opreme ima slijedece:
klima uredjaj, zracne jastuke za vozaca i suvozaca, kodirano paljenje, daljinsko i centralno zakljucavanje, el. podizace prednjih stakala, branici i lajsne u boji karoserije, "ukrasne" naplatke, prednja i straznja svjetla za maglu, radio sa CD-om i rucicu za upravljanje radio uredjajem i 4 zvucnika, 2 u prednjim vratima i 2 na straznjoj polici.
ovako je izgledao kada sam ga tek kupio

mir nije dugo trajalo pa sam kupio lexus straznja svjetla

ali ta svjetla su (nasrecu

) zavrsila kao rezultat jednog neuspjelog pokusaja da ih se malo sredi (dodatno tjunira)..
pa sam opet vratio originalna

nakon toga su slijedile folije na stakla, sunstrip na sajbi, Philips Xtreme Power H7 zarulje i M3 retrovizori sa zmigavcima, retrovizori obojani u boju auta, Diablo Rouge, te krom okviri za tablice koji su takodjer posmirglani i obojani u boju auta
tada sam poceo razmisljati o ozbiljnijim zahvatima u unutrasnjosti auta, a posto sam poceo dosta pratiti belgijsku scenu, i njihove aute, odluka je pala na presvlacenje svih plasticnih dijelova unutrasnjosti u kozu, u uradi-sam maniri.
materijal je eko-koza vise kvalitete, nije bas ona najjeftinija...evo kako je izgledao proces

na ruckicu za straznja stakla sam narocito ponosan, odlicno je ispala

pa se krenulo na vece stvari

ali nekako to nije bilo to, sve sam ovo poceo jer nisam bio zadovoljan sa crnom unutrasnjosti auta, a ovdje je jos uvijek bilo previse crne boje, bar za moj ukus...
pa sam nastavio

proba

istovremeno se radilo i na vanjstini, ovaj dio se nece mnogima svidjeti ali sta da vam ja radim

poravnata maska bez znaka, poravnata hauba, maknuta antena i prednje sprice sa haube, ofarban krov, maska i hauba... zadnji posteni photosession koji sam napravio s njim u Osijeku sa svim tadasnjim preradama:

slike unutrasnjosti koja nazalost jos uvijek nije gotova:

u medjuvremenu sam dugo trazio te sam bio nabavio felne, 16 cola RH u rupama 4x98.. ali te sam felne odmah i prodao..
e sad, vjerovatno se pitate kako ce on montirati felge sa Fiata na Barona, zar on ne zna da Pugovi imaju 4x108?
znam, znam

pugovi imaju ali ne i Baron...
prije godinu dana sam mijenjao prednje diskove i pakne, te su diskovi, dobosi i glavcine probuseni, i sada mogu staviti 4x100 felge.. takodjer, napravljene su distance, 3cm debele, da mogu namontirati felge..
vjerovatno se opet pitate, zasto 4x100? razlog je jednostavan... cijelo sam vrijeme trazio nacin da namontiram jednu marku felgi, i samo jedan model.. a te felge su ove:

BBS RM dvodijelne felge, 4x100, 15 cola, sirina ruba 6.5 naprijed i 7 nazad (za sada)
jednom zavrsene, obojane i ispolirane, felne mogu ovako izgledati - evo primjer:

doduse ja sa svojima imem nekih drugih planova

usput, felne se jos uvijek rade tako da zasad nisu na autu
u medjuvremenu sam nastavio s radovima
otkad imam auto zelja mi je bila nabaviti ili nekako se domoci prednjih farova sa crnom maskom.. ali to je bilo nemoguce posto su Cibijevi farovi bili skupi, da uzimam kineske jeftinjake nije dolazilo u obzir, a nakon raspitivanja po UK forumima sam saznao da je original Valeo farove nemoguce rastaviti, jer su toliko dobro slijepljeni i zadihtani do te mjere da ih nitko nije htio ni pokusati otvarati, jer je veca sansa da ce se sve polomiti nego otvoriti. decki su otvarali jeftinije aftermarket farove i njima bi bojali maske..
u sve to sam se i sam uvjerio, kada sam kod pokusaja otvaranja fara uspio rastopiti dio fara i jednu kopcu, zatim imao skoro godinu i pol dana problema sa orosenim lijevim farom, narocito po zimi... a bome sam i uprljao pecnicu
ali nisam odustao od te ideje jer sam gledajuci 306ice po netu shvatio da jedino original farovi sa crnom maskom ce ikada ici na moj auto.. nikakvi angel, devil ni krmeljavi eyesi, a opet original farovi su mi se cinili previse dosadni i jednolicni, previse kroma...ali nisam imao izbora....
....sve dok nisam cuo za jednog decka koji rastavlja farove. kontaktirao sam ga i rekao je da zna da su Valeo farovi gadan orah, posto i sam ima iste na svom Fiatu, ali da to za njega nije problem, i da ce on to uspjesno rijesiti. dogovor je pao i auto ostavljen..
farovi su bili dosta izgrebani izvana, koliko god pazim na njih, unutra su se skupljali insekti i bilo je svega..jedna slika da se podsjetimo kako je auto izgledao prije:

na ovoj slici se vidi ogrebotine koje su bile na faru prije pocetka radova, ima ih nekoliko, najgadnija negdje na sredini fara u donjem dijelu

pofarbane maske

i zavrsni izgled

zatim je napravljen veliki servis motora na 120 000km, zadnjeg mosta i jos hrpe stvari te su stavljene gewinde i Baron je spusten koliko god zasad ide, sto i nije puno s obzirom da su na njemu balonke 185/65/14
slika gewindi , s uklonjenom manjom oprugom.. evo koliko je jos navoja ostalo i toliko moze ici jos dolje.. ja bi rekao da je ostalo malo manje od pola

evo slika BBS RM felni na Baronu

a evo i razloga zasto sam auto nazvao Crveni Baron.. otkad znam za sebe palim se na oldschool aute, hot rodove i ostalo.. tako sam odlucio da ce moj auto imati nesto i tog oldschool ugođaja.. zato idu i BBS felne, ali to nije bilo dovoljno.. trebalo je jos podosta dodati.. i evo ga...
narucen je retrovizor s ebaya - samo vozacka strana

kapice ventila koji ce biti stavljene samo na izlozbama i mjestima gdje sam 100% siguran da mi nece ispariti

na krov ce ici mat crna folija, na sajbi vec imam onu traku. na te mat folije ce ici pinstriping. sad se pitate sta je pinstriping?
najlakse za objasniti je da vam pokazem ovaj video
http://www.youtube.com/watch?v=rOaEhMHe3jo
a na slikama to ovako izgleda:

vjerovali vi ili ne, ovo je buduca rucica mjenjaca

na gume ce obavezno ici starinski bijeli rub, i jos uvijek se predomisljam vezano za profil gume.. prvo sam mislio staviti neke 165/45 ili 40/15 i razvuci ih bas onako kako to rade njemci na VAG vozilima ali to mi nije oldschool.. sada se predomisljam da stavim neke balonke
evo sta je jos u planu:
1. lip od Renault Lagune ide na prednji branik - cesta modifikacija prednjeg branika na 306icama u Velikoj Britaniji - a i sam branik ce biti prepravljen - bice maknuta rupa za tablicu i poravnate rupe za maglenke vjerovatno
2. pragovi cekaju popravak i lakiranje te montazu
3. konacno montiranje BBS felni i lakiranje u mat crnu, sarafi ce biti kromirani i poklopci ce biti u crnoj boji
4. stavljanje folije na krov i pinstriping
5. u medjuvremenu su kupljena 4 naslona za glavu od Peugeota 307 i ici ce na prednja a i na straznja sjedista umjesto od 306
6. cijela unutrasnjost ce se zavrsiti u kombinaciji krem eko koze i crne mikrofibre
7. osvijetljenje u unutrasnjosti i neki plasma cajgeri u oldschool / retro stilu
8. daljnjih planova jos ima ali necemo bas sve sada otkriti hehe XD
zadnji photosession kojeg sam napravio u 1. mjesecu
http://www.flickr.com/photos/hrvoja/sets/72157623162195206/

do daljnjeg citanja