PrijemGalerijaRegistruj sePristupi
WEB SHOP PKS

Auti Clanova Foruma

Sponzori kluba

Similar topics
  • » Komplet za PRVU POMOC
  • » PEUGEOT KOSULJE-AKCIJA KOLEKTIVNE KUPOVINE!!!
  • » BUBA 1200 POMOC HITNO!!!
  • » Potrebna pomoc
  • » Skoda Octavia mkI 1999. 2.0 benzin 85kW
  • » (406).: Peugeot 406 :.
  • » VAS KONSULTANT ZA OSIGURANJE
  • » POMOC???
  • » Problem sa gasom
  • » Yugo 65 EFI 1.3-pomoc oko dijagnostike

• Delite | 

(307) Pomoc oko kupovine 307

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Ići dole 
    Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći
    AutorPoruka
    Shadow.90

Broj poruka: 503
    Godina: 21
    Vozilo: Peugeot 307 2.0 HDI
    Datum upisa: 19.01.2009

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   4th Januar 2010, 00:03

Gorivo na rezervi, podignuta rucna i vozac nije svezan definitivno.
    Cini mi se da je volan presvlacen naknadno, pa je moguce da je i taj zazor posljedica nestrucnog presvlacenja, pgledacu sutra kako kod mene izgleda pa ti javim.
    Evo ti i sta koja lampica signalizira.

Nazad na vrh Ići dole
    http://www.derventacafe.com/
    Deda Bgd

Broj poruka: 819
    Godina: 23
    Vozilo: 307 2.0HDi
    Datum upisa: 04.10.2009

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   4th Januar 2010, 00:36

Bravo za sliku... Na svakom volanu ima malo lufta izmedju sirene i drugog dela volana... ali se i meni cini kao da je siven volan na jednom delu i cini mi se dosta iskrivljena ivica sirene, kao da je neko srafcigerom pokusao da je skine Very Happy
    Nazad na vrh Ići dole
    Shadow.90

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   4th Januar 2010, 19:43

Evo pa uporedi sa ovom slikom kako izgleda volan koji nije presvlacen a airbag nije cupan iz lezista.

Nazad na vrh Ići dole
    Ivan Nis

Broj poruka: 158
    Godina: 28
    Vozilo: Peugeot 307 1.6 HDI
    Datum upisa: 29.12.2009

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   6th Januar 2010, 17:45

Ovako, odustao sam od crnog zbog ovog volana, brine me, a necu da mu mislim. Nadjoh drugi, tamno plave, metalik boje. 2002, 2.0 HDI, 66Wk. Bio malopre da probam auto, super je ocuvan, nema par stvari kao sto je elektricno podesavanje retrovizora, nema multi volan ali zato ima digitalnu klimu sto ostali nisu imali.

Problem na koji sam naisao je vezan za paljenje. Kad kljucem zakljucam (daljinski) pa otkljucam nekad pali, nekad nece dok ne izadjes, otkljucas zakljucas i tako nekoliko puta, onda se recimo desilo da kad dam kontakt ne pali board computer. Pokazivac za ulje nekad kaze max, nekad stoji na pola kad se upali auto. Zvao je nekog decka sa kompjuterom nekim, pogledao, kaze ne prijavljuje nikakvu gresku i da to moze da bude problem sa alarmom (to sto se tice paljenja). Ili ona blokada motora pa me zanima sta vi mislite o tome?

Jos jedno pitanje, da li je normalno da auto zatrese kad se ugasi?

Hvala na odgovorima Smile
    Nazad na vrh Ići dole
    Ivan Nis

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   6th Januar 2010, 17:46

E da, htedoh da pitam da li mozda neko zna, da neko prodaje 307 u dobrom stanju, koje su cene... posto definitivno po Nisu i nema neki izbor. Jedva 4 komada, od toga jedan je bele boje, drugi verovatno udaran (crn), sivi jedan koji posle 10 minuta rada ispod auspuha napravi baru i ovaj sto sam danas gledao.
    Nazad na vrh Ići dole
    Sloba

Broj poruka: 5564
    Godina: 23
    Vozilo: Peugeot 206 2.0 HDi xs
    Datum upisa: 17.10.2009

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   6th Januar 2010, 17:56

Sto se tice borda mozda sijalice nisu u redu ili se polomio neki kontakt na stampanoj ploci u bordu ,sto je kod mene bio slucaj, ako je to onda treba lepo da se rastavi displej i dodje do stampane ploce pa da se ponovo zalemi polomljeni kontakt nije nista komplikovano kod mene na 206 uglavnom na zabice se sve drzi samo polako i nista se ne lomi... a sto se tice pokazivaca (kod mene na 206 ne znam sigurno da li je kao na 307) kad das kontakt ode na max pa se posle desetak sekundi (nekad i manje) vrati na normalu tj. na min... toliko od mene Very Happy

Horse Power is how fast you will hit the wall but TORQUE is how far will wall move after you hit it...
    Nazad na vrh Ići dole
    bugarin

Broj poruka: 267
    Godina: 34
    Vozilo: 406 2.0 HDI 110 RST

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   6th Januar 2010, 18:10

Nije kao kod tebe,ti imas na 206 kombinovanu skalu koja prvo pokaze nivo ulja a nakon toga meri temperaturu ulja.307 ima digitalni merac ulja(pokazuje kolicinu u kockicama) i to vrlo verovatno senzor koji meri kolicinu ulja laze ali to nije nista opasno jer ako je dobar motor posle par hiljada km otvoris haubu i izmeris.
    Sto se tice paljenja verovatno je imobilajzer i nece da ga prijavi na dijagnostiku sve dok se ne radi onog trenutka kad pravi problem.Nebi trebalo da bude nista ozbiljnije i da te plasi,ako su druge stvari OK ovo mislim da nije skupo da se sredi.
    Nazad na vrh Ići dole
    Petrucci
    Ozbiljan Zajebant

Broj poruka: 7814
    Godina: 46
    Vozilo: Peugeot 406 2.0 16v
    Datum upisa: 27.01.2009

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   6th Januar 2010, 18:27

Momci su ti već sve objasnili. To je ta problematična elektronika kod 307. U principu, ne pravi neke velike probleme ali nervira.

Da je motor sa plivajućim onda bi trešenje prilikom gašenja bilo razlog za oprez. Ovako, dizel ko dizel, svi stariji se malo zatresu kod paljenja i gašenja. Ali, to će ti već objasniti neko ko ima dizelaša.

Ne primaj se naročito na to ako auto ima malo kita na sebi, to je samo lim. Bitno je koliko je i gde je udaren. Može da bude da mu je zamenjena ili peglana cela bočna strana, da motor bude perfektan, a da ti odustaneš zbog toga što je, recimo, boja talasasta. Dobro ti to pogledaj. Ne žuri.

Što se tiče ponude 307-ica, to su prilično popualrni automobili i ima ih u ponudi baš dosta. Pogledaj na polovniautomobili kao i na mobile.de, čisto poređenja radi.
    Nazad na vrh Ići dole
    Ivan Nis

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   6th Januar 2010, 19:36

Ovaj sto kazem da je udaren, ne vidi se spolja ali se vidi na volanu da se otvarao air bag, postavio sam sliku negde u pocetku posta.

Ovo oko paljenja ovog me jako buni, kad pali, pali bez da se vergla i bez gasa, izadjes, zakljucas daljinski, kad stisnes opet zakljucavanje upali se sirena i potom kad otkljucas nece da pali. Dok tako ne pogodis nesto.... sta god to bilo i onda bez problema. Kao da se upali blokada na motoru i teorije nema dok mu se ne otkaci neka zicka Smile Mada rece ovaj da ce prekosutra da dovede majstora da to sredi, sto se drugih stvari tice auto je super.

Evo linka:
    http://www.polovniautomobili.com/oglas278346/peugeot_307_hdi/

Bas taj sam gledao danas i to paljenje me nervira Smile
    Nazad na vrh Ići dole
    bugarin

Broj poruka: 267
    Godina: 34
    Vozilo: 406 2.0 HDI 110 RST

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   6th Januar 2010, 19:44

Ne mora da znaci da se otvarao air-bag,oni ispod volana imaju flat kabl koji ide na ablender,sirenu i air-bag.
    Oni su znali na tim prvim serijama da pucaju pa se zbog njihove popravke mora skinuti deo volana na kome je jastuk(deo koji ti se cini da je izletao).Skida se tako sto se ispod volana ubaci neki tanak srafciger koji potisne osigurac i on popusti poklopac,prilikom vracanja u vecini slucajeva ne legne na svoje mesto bas najbolje da mu se poklapa svaka ivica iz razloga sto se osigurac rasiri.
    Nazad na vrh Ići dole
    Shadow.90

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   6th Januar 2010, 19:53

Ako je to ovaj plavi onda se tu nesto u oglasu ne slaze, u oglasu je od opreme naveden tempomat i ESP. Na ovim slikama kad pogledas nema tempomat 10000%, ta bi rucica trebala biti ispod te za svjetla i pokazivace pravca a cini mi se da nema i ESP. Dugme za ESP bi trebalo biti gore kraj tog dugmeta za zakljucavanje iznutra, ali na slici se nevidi vrh dugmati gdje bi pisalo ESP OFF ili tako nesto. Prednja svjetla za maglu ako nisu u faru onda ih nema.
    Nazad na vrh Ići dole
    Petrucci
    Ozbiljan Zajebant

Broj poruka: 7814
    Godina: 46
    Vozilo: Peugeot 406 2.0 16v
    Datum upisa: 27.01.2009

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   6th Januar 2010, 19:56

Da, zato sam ti i rekao da upališ, ugasiš itd. Ako to ne sredi, i to dobro, ja bih ti preporučio da za*ebeš taj auto i potražiš drugi. U toj cenovnoj grupi imaš sasvim solidnu ponudu, a ako neko misli da se danas tek tako broji 6 milja jevrića taj se grdno vara. Ili ga, ako ti se auto baš-baš sviđa, ošamuti i daj mu 5 hiljadarki...a posle ćemo nešto da smislimo, ima ovde pismenih i stručnih ljudi.
    Nazad na vrh Ići dole
    Ivan Nis

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   6th Januar 2010, 21:05

Hvala jos jednom na odgovorima.

Nece on ispod 6000, ako pocnem da mu nabrajam sta fali od navedenog mozda cu uspeti da skinem na 5800, iskreno ne znam koliko kosta kao ekstra oprema ESP i tempomat pa nekako na tu foru da skinem puno cene. Auto izgleda perfektno, unutra, spolja, gepek, ispod haube... sve, osim tog paljenja koje me jako nervira. On ce se javiti prekosutra pa cemo videti, ako ne spusta ni dinar onda idem dalje. Inace sto se tice Nisa i okoline, ponuda je jako slaba. Razmisljao sam cak da sednem u auto i odem za BG ili NS, verujem da je tamo mnogo bolje ali i to kosta... ja postao kao preprodavci... gledam svaki dinar da ustedim Smile Na kraju krajeva, 100 eura... to je taman neka kasvetna igracka za mog sina Smile
    Nazad na vrh Ići dole
    Ivan Nis

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   6th Januar 2010, 21:09

bugarin ::
    Ne mora da znaci da se otvarao air-bag,oni ispod volana imaju flat kabl koji ide na ablender,sirenu i air-bag.
    Oni su znali na tim prvim serijama da pucaju pa se zbog njihove popravke mora skinuti deo volana na kome je jastuk(deo koji ti se cini da je izletao).Skida se tako sto se ispod volana ubaci neki tanak srafciger koji potisne osigurac i on popusti poklopac,prilikom vracanja u vecini slucajeva ne legne na svoje mesto bas najbolje da mu se poklapa svaka ivica iz razloga sto se osigurac rasiri.

Jos jedna stvar kod tog crnog sa cudnim volanom.... Ne znam sta su mu radili? A i nekako mi se ne dopada ova imitacija drveta :S ne uklapa mi se u unutrasnjost

Nazad na vrh Ići dole
    xenoks
    Ozbiljan Zajebant

Broj poruka: 9195
    Godina: 39
    Vozilo: 406 1.9 td SW
    Datum upisa: 18.01.2009

PočaljiNaslov: Re: (307) Pomoc oko kupovine 307   6th Januar 2010, 21:10

Slusaj ako je izletao air bag, daj deo mora da je drugaciji, jer on ne izlece nego puca na pola, ili je stavljen sa drugog, ili je nesto skidano pa je to neko silejdziski radio.
    A ako vec razmisljas da das 6.200, razmisli o ovome, pa dodaj jos malo
    http://www.polovniautomobili.com/oglas291029/peugeot_407_18_16v/

Nazad na vrh Ići dole
    http://www.eksi.co.rs

(307) Pomoc oko kupovine 307

Pogledaj prethodnu temu Pogledaj sledeću temu Nazad na vrh 
    Strana 2 od 3Idi na stranu : Prethodni  1, 2, 3  Sledeći

Similar topics

-
    » Struja!!! pomoc!!!
    » (307) Pomoc oko kupovine 307
    » pomoc oko navigacije